Päätin herkutella viikonloppuna omatekoisella ja reilusti kuitua sisältävällä leivällä. Maistuiskos teillekin?

1448300.jpg
Ja mitä tähän tuli?

½ l            vettä
2 pss        kuivahiivaa
ripaus       suolaa
rippunen    kuivattua sipulirouhetta (voi käyttää myös tuoretta sipulia)
ropsaus     pellarouhetta
räpsäys    4 viljan hiutaleita
lorahdus    oliiviöljyä
reippaasti   vehnäjauhoja (taikina saa jäädä kuitenkin aika pehmeäksi)

Anna kohota ensin taikinakulhossa hyvin. Kaada silikoni-leipävuokaan ja paista noin 200 °C noin 40 min.
Anna levähtää hetki ja sitten voit jo maistaa mitä teit.
Jos käytät metallista leipävuokaa niin madalla vähän lämpötilaa, ehkä 180 °C on sopiva.
Seuraavaan ajattelin laittaa spelttihelmiä (olin ostavinani spelttijauhoja mutta kotona huomasin ettei ihan onnistunut, vaan kaiketi nuokin tulevat käytettyä) Ja siis mikään ei ole tarkkaa, laita sitä mitä kaapista löytyy. Sesamin siemeniä oli tarkoitus laittaa päälle mutta ukkokulta oli siirtänyt ne toiseen kaappiin eikä löytyneet ajoissa - seuraavaan sitten niitä päälle :-)